Klik hier als u op de hoogte wilt blijven van de avonturen van House of Origin

 

date: 23 december 2013

We zijn druk bezig met de voorbereidingen van ons grote familie-kerstdiner. Samen met mijn nichtje maak ik de heerlijke chipolata pudding van Jacques van Bragt. Tot onze grote schrik zien we dat er een nogal belangrijke 6 is weggevallen uit... het recept van ons nieuwe boek Meiraapje! Namelijk er moet niet een halve deciliter melk in het recept maar 6 en een halve deciliter! Dus iedereen die deze heerlijke pudding ook wil maken, let op!
Enne 'spread the word' aan je mede meiraapje-eigenaren  . Het recept staat op pagina 128.

date: 24 oktober 2013

Jahoe we hebben nu ook eindelijk stapels meiraapjes in huis, dus er kan besteld worden!!! Dat kan via de shop op deze site.

date: 18 oktober 2013

Vorige week waren we te gast bij koffietijd! Samen met Caspar hebben we een recept uit ons nieuwe kookboek gemaakt. Kijk hier naar het filmpje van de uitzending.

date: 26 september 2013

Alweer bijna anderhalf jaar geleden plaatsen we een oproep op facebook, in kranten en op de radio en regionale tv. Wij waren op zoek naar eettradities voor ons nieuwe kookboek meiraapje.
Nu is íe eindelijk bijna klaar! De opvolger van Raapsteeltje, kookboek van het jaar 2008. Het boek ligt bij de drukker en binnenkort ligt het in de winkels!

Alle laatste ontwikkelingen omtrent het boek kunnen jullie volgen op onze facebookpagina.

date: 26 juli 2013

Het is stil op onze website, maar achter de schermen wordt er druk gewerkt. We zijn bezig met de laatste fase van ons nieuwe kookboek 'Meiraapje' :-)

En... Tussen alle bedrijvigheid door is Simone gisteren getrouwd met Jeroen. Jeej! Het was een heerlijk warme dag gevuld met zon & gezelligheid. Simone en Jeroen gefeliciteerd!!!!!

 

date: 5 februari 2013

Op 26 oktober 2012 zijn Jeroen & Simone trotse ouders geworden van zoon nummer twee: TOM! Alles gaat super goed met Tom!

 

date: 10 oktober 2012

Op 28 september zijn Bas en Marriët de trotse ouders geworden van DOORTJE! Doortje is een mooi, gezond en blozend dametje en Marriët is heerlijk thuis aan het genieten van haar nieuwe dochter. 

 

date: 7 april 2012

Gister is House of Origin op tv geweest bij omroep Gelderland om te praten over het nieuwe boek wat volgend jaar verschijnt. U kunt hier klikken om de uizending online te bekijken. Het nieuwe boek is een vervolg op het grote succes van ons eerste boek. Raapsteeltje is nu alleen nog bij House of Origin te verkrijgen en u betaald voor de paperback slechts €10,-, de verzendkosten voor Raapsteeltje zijn tijdelijk slechts €1,- ! Bestellen kan via deze link in de webshop.

date: 11 maart 2012

Hallo House of Origin volgers,

Na het succes van ons eerste kookboek “Raapsteeltje (H)eerlijk eten in Nederland” over vergeten eten, zijn wij druk bezig met ons tweede kookboek. In dit boek schrijven we over eet-tradities: wat staat er bij de Nederlander op tafel bij speciale gelegenheden of in een bepaald seizoen, of in een bepaalde regio/streek?

  Hiervoor hebben we uw hulp nodig!

We zijn op zoek naar tradities; van gezinnen, families, (sport)verenigingen, huisgenoten, dorpen, steden en naar de bijbehorende recepten. De tradities mogen van alle culturen en generaties zijn, zo lang het maar in Nederland wordt gemaakt en gegeten.

Dus weet je nog dat je oma (of opa/buurvrouw/oudtante/ kennis/vriend,/vriendin/vader/moeder etc) op iedere derde woensdag van maart een speciale gehaktbal maakte ter gelegenheid van ...? Laat het ons weten! Het liefst gaan we bij je oma op bezoek om haar alles over de traditie te vragen en natuurlijk de gehaktbal te proeven!

Heeft u een mooie traditie + bijbehorend recept dat niet mag ontbreken in ons nieuwe boek, neem dan contact met ons op!  

U kunt uw traditie & recept, uiterlijk 19 april, mailen naar info@houseoforigin.nl o.v.v. Eet-traditie 

Wilt u liever een briefje sturen?

House of Origin  O.v.v. Eet-traditie Piuslaan 94 5614 HR Eindhoven

Bellen kan natuurlijk ook!

Simone: 06 18441477

Marriët: 06 41327042

Als we uw recept gaan gebruiken in ons boek nemen we z.s.m. contact met u op! Uiteraard wordt het recept geplaatst onder vermelding van uw naam!

We hopen van u te horen!

Hartelijke groeten,

Simone & Marriët 

 

date: 25 januari 2012

PERSBERICHT

House of Origin ontwerpt voor grootste warenhuis Japan.

Een paar maanden geleden won het ontwerpbureau House of Origin een illustratie-competitie van één van de grootste warenhuizen in Japan, Plaza Style Japan. Inmiddels liggen hun illustraties met het thema Valentijn sinds deze week in de Japanse schappen. Op kaarten, chocola, tassen… miljoenen producten met de Brabantse illustratie zullen de komende weken over de Japanse toonbanken gaan.

House of Origin bestaat uit het ontwerpduo Marriët Willems (Uden) en Simone Kroon (Harderwijk). Afgelopen najaar werden zij door de Japans/ Europese designagency TM House gevraagd om deel te nemen aan de Valentijns competitie van het Japanse warenhuis Plaza Style. Plaza heeft over 70 winkels over Japan en trekt jaarlijks meer dan 80 miljoen klanten. Marriët en Simone kwamen als winnaars uit de bus.

De competie was hoog, maar House of Origin trok met hun illustratie de absolute aandacht. Het designduo is trots op het resultaat: “Plaza is te vergelijken met de Nederlandse HEMA. Daar wil iedere vormgever voor werken. Onze illustraties vielen op doordat ze fris, luchtig en vrolijk waren. Japan heeft het afgelopen jaar wat te verduren gehad en deze frisheid kwam precies op het juiste moment. Zo hebben ze ons verteld.

Neem voor meer informatie eens een kijken op de site van Plaza Style http://blog.plazastyle.com/news/2011/12/2012.html

date: 9 november 2011

Het boek "Lily's cupcakes" is uitgekomen! Marriët heeft hard gewerkt aan de styling van de fotografie & heeft de vormgeving en illustraties gemaakt. Binnenkort kun je onder het kopje work meer pagina's van het boek inkijken.

date: 24 mei 2011

Een week geleden zijn Jeroen en Simone op 17 mei de trotse ouders geworden van een lief klein mannetje: JOEP. Joep is een mooi, gezond blozend knulletje en is nu samen met zijn kersverse ouders heerlijk thuis aan het genieten!

 

date: 18 april 2011

De lente kriebelt!!! Met deze zon is het heerlijk om in je tuintje te zitten of lekker in het park te liggen, maar tegelijkertijd kriebelt ook de grote voorjaarsschoonmaak. In huis en op het werk is het grote opruimen begonnen en is het de hoogste tijd om door deze site weer eens een frisse lentewind te laten waaien. Wordt vervolgt...

 

date: 4 januari 2011

Nadat de necklaces een tijdje waren uitverkocht hebben we eindelijk vanuit Brazilië een nieuwe levering gekregen. Nu ook in verschillende kleuren. Kijk in de webshop voor meer informatie! Een ander nieuwtje is dat Raapsteeltje nu ook in paperback te verkijgen is. Nog niet via onze eigen webshop maar wel bij de betere boekhandel of online winkels als bol.com.

Hieronder wat foto's van nieuwe kleuren van de necklace:

 

date: 1 januari 2011

HAPPY NEW YEAR!!!

 

date: 22 december 2010

14 december organiseerden we de jaarlijkse kerstborrel voor het kunstgebouw in Rijswijk. Het thema kerst lieten we achterwege en gingen aan de slag met het thema sprookjesbos en dat in een saai kantoorpand. Romige eclairs in het trappenhuis loktte de gasten naar de feestlocatie!

date: 16 december 2010

Op 2 december zijn Bas en Marriët de trotse ouders geworden van ANNA! Alles gaat goed met moeder en kind! Marriët is heerlijk thuis aan het genieten van haar nieuwe kindje. Hier alvast een fotootje!

date: 12 december 2010

Bij deze wat foto's van onze freaks en het freakdiner:

date: 18 oktober 2010

Nog een nachtje slapen en dan wordt Marriët 30! Groot feest dus. En nog een paar nachtjes meer slapen en dan gaat de Dutch Design Week 2010 alweer van start! Ook House of Origin is weer bezig met een leuk project op een van de vele locaties in de stad. Je kunt ons project komen bekijken op het design circus in woensel-west.

KOMT DAT ZIEN Op ieder circus in Amerika vond je tot 50 jaar geleden wel een freakshow. Mensen met de meest
gruwelijke aandoeningen werden getoond als vermaak voor de bezoekers. House of Origin laat zien dat er ook vandaag nog freaks of nature zijn. Misvormde appels, tweebenige wortels, 3-koppige champignons, ze zijn er wel alleen zien we ze nooit omdat de supermarkten ze angstvallig voor ons verborgen houden. Wij laten deze freaks of nature wel zien en zetten ze zelfs in de spotlights. Ondertussen gaan we met de bezoekers aan de slag om nog meer freaks te maken in onze experimentenkeuken. Kom langs om je te vergapen aan al onze freaks en om samen met ons nog meer freaks te creëren!

Op zaterdagavond presenteren wij het freakdiner. Hoe ziet een diner eruit dat enkel gemaakt is van freaks of nature?
Raar uitziende wortels, misvormde broden, bizar gevulde vis en gigantische pompoenen zijn enkele ingrediënten van dit bizarre diner. Laat je verrassen en kom het proeven op zaterdag 23 Oktober bij het Design Circus. Het diner start om 18:00 uur en zal ongeveer tot 21:30 duren. Je kunt je inschrijven via de website van het designcircus en het kost €40,-. Tot dan?

 

date: 21 september 2010

Afgelopen zondag was het zover, de eerste Karpe Diem avond bij de Karpendonkse Hoeve. Het was een heerlijke avond vol smaak en vermaak. We hebben nu al zin in de tweede avond, a.s. vrijdag.

 

date: 6 september 2010

De zomer is bijna voorbij en de herfst komt er weer aan! Dat betekent ook dat de week van de smaak weer bijna begint. De derde week van september is het zover, op verschillende plekken in het land worden verschillende evenementen georganiseerd in het teken van de week van de smaak. House of Origin heeft samen met een groep duurzame ondernemers uit Eindhoven twee avonden georganiseerd in de Karpendonkse Hoeve die volledig in het teken van fruit en hun verhalen zullen staan. Op de site www.avondvandesmaak.nl kunt u meer informatie vinden over dit nieuwste project van House of Origin.

 

date: 21 juli 2010

Enkele weken geleden is het boek "taart!" uitgekomen, waarvoor House of Origin de vormgeving en illustraties heeft gemaakt.

taart! is een boek waar je vrolijk van wordt! Stap voor stap leer je de techniek van het cake-decoreren, van simpel en supersnel met bijvoorbeeld kant-en-klaar snoep tot en met prachtige zelfgemaakte decoraties. Omdat een mooi taartje ook een lekker taartje moet zijn, geeft dit boek bovendien tal van lekkere recepten; van romige zoete karamelsaus tot heerlijke lemon curd, en van cake met een frisse citroensmaak tot verrukkelijke chocoladecake.

 

date: 25 juni 2010

Voor alle master studenten van de Design Academy die gister hun diploma haalde organiseerden wij een pannenkoekenfeest. Het was een echt Hollands feestje met papieren hoedjes van het Eindhovens dagblad, enorm grote stapels pannenkoeken gebakken door Panecook, ballonnen en echte zeeuwse suikerstroop!

date: 23 juni 2010

Raapsteeltje - (h)eerlijk eten in Nederland is bijna uitverkocht! Maar House of Origin heeft er nog een aantal op voorraad liggen. Wees er dus snel bij! Bestellen kan via deze link in de online webshop van House of origin.

date: 3 juni 2010

Pionieren in poort! Wat hadden we een geluk met het weer gister! Ons foodconcept voor het project: 'pionieren in poort' van Claudia Linders in opdracht van museum de Paviljoens was zeer geslaagd. Hier alvast een fotootje. Klik hier voor meer foto's van het project.

date: 26 april 2010

Jeuj! House of Origin staat met werk en interieur op een van onze favoriete blogs...

bloesem.blogs.com

 

date: 19 april 2010

We hebben de aswolk overleeft! We made it back! Dankzij een geweldig vriendelijke nederlandse expat konden wij met de auto terug worden vervoerd naar Nedeland. We hebben het heel leuk gehad in Milaan, de zon scheen de exposities waren geweldig en iedereen genoot van ons brainfood. Zoals je op de foto's kunt zien. Bij work staan nog meer foto's en informatie over dit nieuwe eetconcept van House of Origin.

date: 10 april 2010

Taartenfestijn in het Red Dot Design Museum in Essen! Ter ere van de opening van de “Best of Dutch Design” tentoonstelling in het red dot museum heeft House of Origin een heerlijk taartenfestijn op tafel getoverd. Bij binnenkomst kreeg iedere bezoeker een vork omgehangen om de heerlijke taartjes mee op te eten! Op de tafel stonden veel verschillende taarten, welk taartje is nu zoet en welke hartig? Laat je niet bedriegen door de vorm, kleur of het ingrediënt!

 

date: 26 maart 2010

We vonden in onze computer nog deze leuke foto's, gemaakt tijdens een event in december. Voor de organisatie de Negende in opdracht van EDHV heeft House of Origin voor een spannend hapje gezorgd tijdens de lancering van 23 nieuwe Eindhovense souveniers. De aardpeer had een centraal thema in de hapjes. Want misschien wisten jullie het nog niet maar met de aardpeer kan je veel kanten op, dit veelzijdige knolletje is heerlijk als een zoete nootachtige bonbon bedekt met wat pure chocolade en is weer heerlijk hartig verwerkt met wat salie en mosterd op een bedje van bladerdeeg.

 

date: 25 maart 2010

Voor de beurs in Milaan zijn we door de Design Academy gevraagd een eetproject te presenteren tijdens de persopening. Bij dit nieuwe concept hoort natuurlijk ook een nieuw presentatie meubel. En dus moest er worden geklust. We zijn bij de schoonouders van Marriët de garage ingedoken, zie hieronder de fotoresultaten van een avondje klussen.

date: 17 februari 2010

We hebben via de oma van Simone een onwijs mooie industriële breimachine op de kop getikt. Dat wordt stof blazen, poetsen en smeren maar we gaan hard ons best doen om deze machine weer aan de praat te krijgen.

date: 13 januari 2010

Vandaag was het eindelijk zover, de shoot van onze kantjurken. Met temperaturen rond het nulpunt hebben we samen met fotograaf Catherine Hermans en visagist Astrid en natuurlijk Julia (ons geweldige model!!!) onze jurken in het mooie industriële klokgebouw gefotografeerd.. Zie hier een paar kiekjes van the making of...

 

date: 4 januari 2010

Nog een paar cm ijs en we kunnen weer schaatsen!!!

 

date: 1 januari 2010

gelukkig nieuwjaar!!!!!

 

date: 31 december 2009

Het is eindelijk zover, de nieuwe site van House of Origin is online. En hoe! Vanaf nu kunt u al het werk zien en u kunt zich bijvoorbeeld aanmelden voor de nieuwsbrief. Leuk, moet je doen! Geniet van de site en geniet van de feestdagen!

 

date: 20 december 2009

Wauw wat was het koud afgelopen weekend. Eerst vroren onze tenen er bijna af met -10 en vervolgens werden we zondag bijna ingesneeuwd. Maar gezellig was het wel op de designmarkt Markt&zo. Hier een paar fotootjes van onze mooie caravan.

 

date: 30 oktober 2009

Wat een week! De Dutch Design Week. Een groot succes we hebben erg veel leuke projecten gedaan! In het klokgebouw konden mensen genieten van ons eetconcept the potato eaters. En bovenin de klok kon je bij de expositie exposed, de koekjes fabriek van House of Origin uitproberen. En onze mooie jurken van de collectie mijn (andere) kant bewonderen.